Vánoční svátky 2021

Milí přátelé, sestry a bratři,

pozdravujeme Vás srdečně v tomto adventním čase. Pro mnohé je období, které nyní prožíváme, velmi těžké. Rádi bychom vás i přes to všechno povzbudili. Proto, jak píše apoštol Pavel, i my usilujme o to, co slouží pokoji a společnému růstu. (Řím. 14, 19) Tento čas nás nenechá v klidu, neboť po roce jsme opět svědky další vlny nákazy, která přináší ještě jeden velmi agresivní virus. Virus, který napadá nikoli naše fyzická těla, ale tělo Kristovo, tedy náš sbor, a tím i celou církev. Jedná se o virus rozdělení. Někteří z nás už tak často nejsme ve sboru, jsme přemáháni, bojíme se nákazy nebo pro nás přibyla práce.

Stávající situace je a bude pro mnohé nelehkou zkouškou. Rádi jsme hovořili o tom, že náš sbor má rodinný charakter. Pohled na sbor jako na rodinu je silným odkazem našeho Pána Ježíše Krista. Nenechme si tento důraz vyrvat. Nepůjde to samo, budeme se o něj muset doslova poprat, a to nikoli v boji s druhými, ale často uvnitř sebe sama – i v našem náročném programu uvidět smysl setkávání ve společenství Božího lidu. Zároveň mysleme na to, že právě v adventním čase se připravujeme na druhý příchod našeho Spasitele. Čas Jeho příchodu zná jen Bůh sám, ale Kristus nám zanechal vzkaz: „Bděte tedy, protože neznáte den ani hodinu.“ (Mt, 25, 13)

Milí přátele, ať nás Jeho příchod nenajde nepřipravené. Naopak usilujme o to, abychom byli stále nositeli pokoje a společně hledejme to, co prospívá růstu našeho sboru, a především růstu naší víry. Přejeme Vám požehnaný advent a hojnost Hospodinova pokoje v čase vánočním. Buďme vděční za to, že společně tvoříme společenství Božího lidu v církvi zde v kladenském sboru. Níže uvádíme program setkání o Vánocích.

24. 12.2021 Štědrý den (pátek) 15. hod., 23 hod. (bohoslužby)

26. 12. 2021 2. svátek vánoční – Štěpán (neděle) 10 hod. (bohoslužba)

31. 12. 2021 Setkání na Silvestra (pátek) 15 hod. (silvestrovské setkání v KS)

1. 1. 2022 První novoroční setkání 10 hod. (modlitební setkání v KS)

2. 1. 2022 První novoroční bohoslužba (neděle) 9 hod.

Pastorační dopis

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..